Gamla 45an på visning i Göteborg

 

Onsdagen den 21 september var vi tre medlemmar som åkte till Göteborg för att visa upp gamla 45an för anställda vid Nettbuss. Det var fyra guidade visningar, där Bror Fransson (klubbens förste ordförande) berättade om bussen och demonstrerade den gamla biljettmaskinen av märket National (se särskild artikel).


Vi åkte från Borås klockan 07.30 på morgonen och första målet var Shell i Viared, där bussen tankades. Sedan fortsätter vi motorvägen i en hastighet av 45-50 km/tim mot Göteborg. Bussen mår inte väl av att köras fortare även om det går.

 

Eftersom det var rejäla köer på infarten till Göteborg tog resan nästan två timmar. Men till sist var vi framme vid Nettbuss uppställningsplats på Bergslagsgatan i Göteborg, där de hyr in sig hos Terminal G. Vi fick plats under tak vid en lastbrygga för att visa bussen. Det var bra eftersom det regnade rätt kraftigt. 

 

Ett 15-tal anställda från Nettbuss och Terminal G och lika många från Utbildningscentret kom för att titta på bussen och vara med om den guidade visningen. Utbildningscentret utbildar bussförare och de flesta som går där har hänvisats dit via Arbetsförmedlingen. De som kom därifrån visade ett stort intresse för den gamla bussen och fick också vara med om en kortare åktur.

 

Även i Göteborg tankades bussen. Inte för att det gått åt så mycket bränsle från Borås utan därför att Nettbuss ställer upp med en tank diesel som tack för att vi kom. Klubben tackar Nettbuss för detta. 

 

Strax före klockan två kunde vi återvända hemåt igen och konstatera att än en gång hade bussen gått mycket bra. Enda problemet var att det tycktes regna in lite i den ovanför förarplatsen. 

                                                                                       Text och foto: Staffan Sävenfjord

                 

Dennis Åkesson och Bror Fransson tankar bussen i Viared.                       Gamla 45an har anlänt till Nettbuss uppställnings inhyst hos
                                                                                                                      Terminal G på Bergslagsgatan i Göteborg.

Bror Fransson berättar om bussen för besökare från Utbildningscentret och Nettbuss.